Schoenendozen

Schoenendozen
Op zondag 3 november gaan we tijdens de kindernevendienst schoenendozen versieren. De kinderen (maar dat geldt uiteraard voor iedereen die mee wil doen!!) gaan vervolgens thuis aan de slag met het vullen van deze dozen met allerlei kleine cadeautjes en handige
toiletartikelen. De schoenendozen gaan namelijk als cadeau naar kinderen in arme landen of landen waar oorlog is. Zo verandert een gewone oude schoenendoos in een onvergetelijk cadeau! Kijk maar eens op www.actie4kids.nl.
 
Bakkerij De Morgenster

Foto: Tjitske Volkerink
Bakkerij De Morgenster
Jezus zegt: 'Ik ben het brood des levens'. Dat was het thema van de vitaalviering van zondagmorgen 6 oktober. Groot en klein bakten brood om te laten zien en proeven wat Jezus bedoelt. 
 
Leerhuis voor diakenen

Foto: Pixabay
Leerhuis voor diakenen
Het College van Diakenen van de Protestantse gemeente Hilversum organiseert najaar 2019 in drie avonden een leerhuis voor diakenen, maar iedereen is welkom. Gespreksleider is Jurjen Zeilstra, accent ligt op inspirerende ideeën voor een daadkrachtige praktijk. Noteer de data: 29/10, 12/11 en 26/11. Het is niet noodzakelijk alle avonden bij te wonen.
lees meer »
 
Liturgisch bloemschikken

Foto: Nel Dees
Liturgisch bloemschikken
Snel naar de pagina met de schikkingen. Link

Wat rode rozen betekenen weet iedereen, dat praktisch alle bloemen vanouds een betekenis hebben, die vaak uit oude legenden voorkomt, misschien niet. Bij liturgisch/symbolisch bloemschikken maken we gebruik van deze beeldkracht, kleuren, vormen en lijnen om een lezing of thema uit te beelden “in bloementaal”. Op deze manier wordt in de adventsperiode en de 40 dagentijd en op bijzondere zondagen bijgedragen aan de verdieping van de vieringen.
 
 
Verven met Present

Verven met Present
Mensen van De Morgenster hebben zich opgegeven bij de tijdcollecte en kwamen zaterdag in actie bij twee activiteiten van Present. Vier mensen hebben gewit en geschilderd voor een mevrouw. En vier mensen deden spelletjes in een verzorgingshuis.
lees meer »
 
Thuis luisteren

Foto: Pixabay
Thuis luisteren
De kerkdiensten worden live uitgezonden en zijn na afloop beschikbaar. Daar zijn de laatste tijd problemen mee geweest maar die zijn door vervanging van de (12 jaar) oude PC en beter internet in de kerk verholpen. De diensten zijn te volgen vanaf een PC of Laptop / Tablet of SmartPhone. De techniek hiervoor wordt geleverd door Kerkdienst gemist – die dit voor veel kerken doet.
lees meer »
 
Abonnement Morgenster Actueel

Abonnement Morgenster Actueel
Meldt u aan voor een abonnement op de digitale Morgenster Actueel bij deze link: https://mailchi.mp/c52c976a4bae/aanmelden

Het redactieadres is