Pinksteren

Foto: Klaas Hoekstra
Pinksteren
In de kerk vierden we Pinksteren en na de dienst was het weer bellen blazen als verwijzing naar de wind, het symbool van de Heilige Geest.

Hier komend de foto's: 
lees meer »
 
Bidden met de benen

Foto: Oog op Laren (copyright)
Bidden met de benen
Marcel Poorthuis en Joep Mourits zijn door de kerkenraad uitgenodigd de vitaalviering van 23 juni te verzorgen. Wat treft het toeval, het is de dag van de Sint Jansprocessie in Laren. De Morgenster is de buur-gemeente van kerkelijk Laren en dus ook van het Sint Janskerkhof.
lees meer »
 
De seizoenen van het leven

Foto: Pixabay
De seizoenen van het leven
Op zondag 19 mei vierden we de seizoenen van het leven, in het kader van het jaarthema Tijd van je leven.

Liturgie en preek
 
Themapreek over tijd

Foto: Pixabay
Themapreek over tijd
De preek van 5 mei over de sabbat, vanwege het jaarthema Tijd van je leven.

Liturgie en preek (link)
 
Beiaardier Klaas bij Nederland Zingt

Beiaardier Klaas bij Nederland Zingt
Onze organist Klaas de Haan is ook nog eens beiaardier. In de toren van het gemeentehuis van Hilversum speelt hij Ik zal er zijn van Sela. Het is een opname van Nederland Zingt voor de Evangelische Omroep.

Luister naar: 
https://nederlandzingt.eo.nl/artikel/2019/05/ik-zal-er-zijn-klinkt-door-de-straten-van-hilversum/
 
Verven met Present

Verven met Present
Mensen van De Morgenster hebben zich opgegeven bij de tijdcollecte en kwamen zaterdag in actie bij twee activiteiten van Present. Vier mensen hebben gewit en geschilderd voor een mevrouw. En vier mensen deden spelletjes in een verzorgingshuis.
lees meer »
 
Millie Gorus

Millie Gorus
Na de aanslagen in de kerken van Sri Lanka met Pasen, heeft de islamitische organisatie Milli Gorus een verklaring geschreven. Jongere Talha heeft hem voorgelezen in twee Rooms Katholieke kerken in Hilversum, waaronder het Heilig Hart. Pastoor Jules Dresmé heeft de tekst verspreid.

Verklaring (pdf)
 
 
Thuis luisteren

Foto: Pixabay
Thuis luisteren
De kerkdiensten worden live uitgezonden en zijn na afloop beschikbaar. Daar zijn de laatste tijd problemen mee geweest maar die zijn door vervanging van de (12 jaar) oude PC en beter internet in de kerk verholpen. De diensten zijn te volgen vanaf een PC of Laptop / Tablet of SmartPhone. De techniek hiervoor wordt geleverd door Kerkdienst gemist – die dit voor veel kerken doet.
lees meer »
 
Abonnement Morgenster Actueel

Abonnement Morgenster Actueel
Meldt u aan voor een abonnement op de digitale Morgenster Actueel bij deze link: https://mailchi.mp/c52c976a4bae/aanmelden

Het redactieadres is