‘Psalmen zingen de eeuwen door’ met  Heleen Weimar

 ‘Psalmen zingen de eeuwen door’ met  Heleen Weimar

Op donderdagavond 31 januari hebben we een avond over de psalmen als liederen van alle tijden. De kracht van de psalmen is de combinatie van dichtkunst én muziek. Aan de hand van beeldmateriaal en muziekfragmenten zullen we daar dieper op ingaan. Gids hierbij is ds. Heleen Weimar. De avond begint om 20.00 uur
 

 
Reactie op Nashville Verklaring

Reactie op Nashville Verklaring

De afgelopen week is in Nederland grote commotie ontstaan naar aanleiding van de Nederlandse vertaling van de zgn. Nashville Statement.
In onze kerk belijden wij een God van liefde. Mensen van welke geaardheid dan ook zijn welkom in de Morgenster, ook aan de Tafel van de Heer. Elke verbintenis in liefde en trouw tussen twee mensen kan bij ons ingezegend worden.

lees meer »
 
Contactmiddag 22 januari

Foto: Pixabay
Contactmiddag 22 januari

U kent vast wel de blindengeleidehond. Indrukwekkend om te zien hoe blinde mensen hun weg weten te vinden met de hulp van hun hond.
Blindengeleidehonden zijn geïntroduceerd tijdens de Eerste Wereldoorlog. Zij werden opgeleid voor soldaten die door de gevechtshandelingen blind geworden waren.

lees meer »
 
Twee maal J.S. Bach

Zaterdag 26 januari: Jonge musici Cuypers Ensemble
Twee maal J.S. Bach

Op zaterdagmiddag 26 januari klinkt bij Cantate op de Brink de cantate ‘Herr, wie du willt, so schicks mit mir’ en ‘Air’ uit de ‘Suite nr 3’. Twee prachtige werken van Johann Sebastian Bach. De uitvoering is in de Grote Kerk op de Kerkbrink te Hilversum. Aanvang 16u30. De toegang is vrij met een collecte. Na afloop glühwein en chocolademelk.

lees meer »
 
Kerstmorgen

Foto: Klaas Hoekstra
Kerstmorgen

Jedidja Posthumus speelde op kerstmorgen cameravrouw in een wervelend televisiegebeuren rond het oude kerstverhaal. In het kerstspel speelden ook hele oude profeten mee. Presentator Anke Jinek praatte de boel aan elkaar. Maar waarom loopt dat echtpaar met een paard nu steeds in de weg? Wat betekent dat?

 
Kerstavond

Foto: Klaas Hoekstra
Kerstavond

De dienst van kerstavond stond in het teken van oude en nieuwe muziek. Een band van jonge mensen speelden twee popnummers en de gemeente zong de tekst. Na afloop was er de traditionele chocolademelk en gluhwein.

 
Lichtjestocht

Foto: Bert Broens
Lichtjestocht

De derde lichtjestocht van De Morgenster naar de Heilig Hart Kerk was weer een feest. Meer dan 700 mensen liepen mee, en meestal waren dat ouders of opa's en oma's met kleuters. Er waren meer lichtjes dan ooit. Onderweg zagen de kinderen reizigers, herders, engelen, Betlehem, de herberg en daarna de wijzen en uiteindelijk het kerstkind Jezus.

 
Nieuw bankrekeningnummer voor bestellen collectebonnen

Nieuw bankrekeningnummer voor bestellen collectebonnen

Vanaf 1 november 2018 wijzigt het bankrekeningnummer voor het bestellen van collectebonnen. Het nieuwe nummer is NL86RABO0373722532 ten name van Prot. Gemeente Hilversum inz. PWG De Morgenster  

lees meer »
 
Abonnement Morgenster Actueel

Abonnement Morgenster Actueel

Voor een abonnement op de digitale Morgenster Actueel, stuurt u een mail naar Voor vragen over en problemen met kunt u dit adres ook gebruiken.