Overstapdienst

Foto: Klaas Hoekstra
Overstapdienst
Op zondagmorgen 7 juli maakten Claire, Jedidjah, Noa en Daan de overstap naar de jongerendienst door van de trap te rennen en op de trampoline te springen. David kreeg de pegrimszegen mee omdat hij geslaagd is en naar het MBO gaat.
 
Kerkbalans 2019

Kerkbalans 2019
Graag geven de kerkrentmeesters inzicht in de Kerkbalans 2019. Hieronder vindt u een vergelijking van Kerkbalans 2019 t.o.v. het vorige jaar:


 
lees meer »
 
Rondom Jezus

Rondom Jezus
Jaarthema seizoen 2019-2020 Voor het eerst is er binnen de Protestantse gemeente Hilversum voor een gemeenschappelijk jaarthema gekozen: ‘Rondom Jezus’. In het ministerie van predikanten is tot dit thema besloten, omdat uit de geloofsgesprekken die vorig jaar in alle wijkgemeenten gehouden zijn, ‘Jezus’ als belangrijkste kernwoord naar voren kwam.
lees meer »
 
Leerhuis voor diakenen

Foto: Pixabay
Leerhuis voor diakenen
Het College van Diakenen van de Protestantse gemeente Hilversum organiseert najaar 2019 in drie avonden een leerhuis voor diakenen, maar iedereen is welkom. Gespreksleider is Jurjen Zeilstra, accent ligt op inspirerende ideeën voor een daadkrachtige praktijk. Noteer de data: 29/10, 12/11 en 26/11. Het is niet noodzakelijk alle avonden bij te wonen.
lees meer »
 
Doop

Foto: Klaas Hoekstra
Doop
Op 30 juni doopte ds. Erik van Halsema de kleine Sofie de Bree, dochter van Tijmen en Marlies, zus van Daan, Melanie en Dennis. Het thema was: vrij om Jezus te volgen.
 
Liturgisch bloemschikken

Foto: Nel Dees
Liturgisch bloemschikken
Snel naar de pagina met de schikkingen. Link

Wat rode rozen betekenen weet iedereen, dat praktisch alle bloemen vanouds een betekenis hebben, die vaak uit oude legenden voorkomt, misschien niet. Bij liturgisch/symbolisch bloemschikken maken we gebruik van deze beeldkracht, kleuren, vormen en lijnen om een lezing of thema uit te beelden “in bloementaal”. Op deze manier wordt in de adventsperiode en de 40 dagentijd en op bijzondere zondagen bijgedragen aan de verdieping van de vieringen.
 
 
Pinksteren

Foto: Klaas Hoekstra
Pinksteren
In de kerk vierden we Pinksteren en na de dienst was het weer bellen blazen als verwijzing naar de wind, het symbool van de Heilige Geest.

Hier komend de foto's: 
lees meer »
 
Verven met Present

Verven met Present
Mensen van De Morgenster hebben zich opgegeven bij de tijdcollecte en kwamen zaterdag in actie bij twee activiteiten van Present. Vier mensen hebben gewit en geschilderd voor een mevrouw. En vier mensen deden spelletjes in een verzorgingshuis.
lees meer »
 
Thuis luisteren

Foto: Pixabay
Thuis luisteren
De kerkdiensten worden live uitgezonden en zijn na afloop beschikbaar. Daar zijn de laatste tijd problemen mee geweest maar die zijn door vervanging van de (12 jaar) oude PC en beter internet in de kerk verholpen. De diensten zijn te volgen vanaf een PC of Laptop / Tablet of SmartPhone. De techniek hiervoor wordt geleverd door Kerkdienst gemist – die dit voor veel kerken doet.
lees meer »
 
Abonnement Morgenster Actueel

Abonnement Morgenster Actueel
Meldt u aan voor een abonnement op de digitale Morgenster Actueel bij deze link: https://mailchi.mp/c52c976a4bae/aanmelden

Het redactieadres is