De intocht in Jeruzalelm

Foto: Nederlands Bijbelgenootschap
De intocht in Jeruzalelm

Dit jaar doen we twee keer aan Palmpasen, het loopt zo met het project van Jezus door Jeruzalem. Vandaag komen we aan bij de poort waar Jezus op een ezel de stad binnenkomt. En met het echte Palmpasen, maken de kinderen gewoon weer hun versierde stokken.

Dit is de preek met liturgie van de afgelopen zondag (link)

 
Deadline Paaswijkbrief

Foto: Pixabay
Deadline Paaswijkbrief

Pasen is wel laat dit jaar maar volgende week begint de 40 dagentijd dus wel tijd om jullie er attent op te maken dat kopij voor de Paaswijkbrief kan worden ingeleverd tot en met ZONDAG 24 MAART A.S.

lees meer »
 
Huis op de rots

Huis op de rots

Jezus vertelt een gelijkenis over iemand die zijn huis op het zand bouwt, en iemand die zijn huis op de rots bouwt. Als het hard gaat regenen, spoelt het huis op het zand weg, maar het huis op de rots blijft staan. Zo is het ook met het geloof.

Liturgie en preek van 3 maart 2019

 
Op weg naar Pasen

Bron: Nederlands Bijbelgenootschap
Op weg naar Pasen

Deze veertigdagentijd staan tijdens de kindernevendienst de verhalen centraal die horen bij de dagen voor Pasen: van Jezus die naar Jeruzalem gaat, de laatste maaltijd met zijn leerlingen, tot en met zijn opstanding. We lezen deze verhalen uit het evangelie volgens Lucas. Met een plattegrond van Jeruzalem en bouwplaten van verschillende plekken in die stad, volgen we Jezus tijdens de belangrijke momenten uit het paasverhaal.

lees meer »
 
Cantate op de Brink

Cantate op de Brink

Voor het eerst bij Cantate op de Brink een passie van Johann Sebastian Bach. Op zaterdagmiddag 23 maart klinkt om 16u30 in de Grote Kerk aan de Hilversumse Kerkbrink het eerste deel van de Johannes Passion. Gelouterde solisten voeren het meesterwerk uit samen met zangers uit de Nederlandse Händelvereniging en het orkest van Cantate op de Brink. Dit alles onder leiding van Harry van Berne. De toegang is vrij met een collecte na afloop.

lees meer »
 
Vespers in de veertigdagentijd

Schilderij van Wilco Kreisel
Vespers in de veertigdagentijd

Woensdag 6 maart a.s. begint de 40-dagentijd de tijd van voorbereiding en inkeer ter voorbereiding voor Pasen. In deze periode zijn er oecumenische vespers op de woensdagavond in de Morgensterkerk van 19.30-20.00 uur. Een moment van verstilling, meditatie ,gebed en de mogelijkheid een lichtje te ontsteken.

lees meer »
 
Verven met Present

Verven met Present

Mensen van De Morgenster hebben zich opgegeven bij de tijdcollecte en kwamen zaterdag in actie bij twee activiteiten van Present. Vier mensen hebben gewit en geschilderd voor een mevrouw. En vier mensen deden spelletjes in een verzorgingshuis.

lees meer »
 
Nieuw bankrekeningnummer voor bestellen collectebonnen

Nieuw bankrekeningnummer voor bestellen collectebonnen

Vanaf 1 november 2018 wijzigt het bankrekeningnummer voor het bestellen van collectebonnen. Het nieuwe nummer is NL86RABO0373722532 ten name van Prot. Gemeente Hilversum inz. PWG De Morgenster  

lees meer »
 
Abonnement Morgenster Actueel

Abonnement Morgenster Actueel

Meldt u aan voor een abonnement op de digitale Morgenster Actueel bij deze link: https://mailchi.mp/c52c976a4bae/aanmelden

Het redactieadres is