Eerste advent

27 november 2016
Eerste advent
De regenboog is symbool voor de verbinding tussen hemel en aarde en de hoop op het komende licht.
 
In het midden staat “Gods oude plakboek” waar de verhalen die in de adventsperiode aan de orde komen uit komen dwarrelen en een trede lager verbeeld worden.
 
Voor deze zondag :
Als symbool voor het omsmeden van zwaarden tot ploegijzers staat links een sanseveria die zwaardvormige bladeren heeft en aan de andere kant een ploegijzer.
 
Ter verwelkoming van de jongerenwerker Bob Venus, die aan onze gemeente verbonden wordt, staat in het midden een veelkleurig boeket met gerbera’s als beeld voor onze veelkleurige gemeente. De kracht van de gerbera is haar frisse kleur en speelse vorm. Met haar kleurrijke en zonnige uitstraling staat de bloem voor vrolijk en gezellig en betekent "Door jou wordt alles mooier”. We hopen dat dat voor onze jongeren vooral het geval zal zijn. Een lint leidt van de vaas naar de ploeg. Hij kan in onze gemeente de hand aan de ploeg slaan.
 
De hele schikking is omrankt door klimop, het teken van Gods trouw, de slingers vormen een hart om het boek, de bron van inspiratie heen en lopen de trap af als teken dat wij Bob in onze gemeente opnemen.
 
terug