Zaterdag 17 maart 2018

Dienst van woord en gebed bij het afscheid van Reinier Frans Jacob Beltman
Zaterdag 17 maart 2018
De gemengde rozen zijn een symbool voor veelkleurigheid in z'n loopbaan, verscheidenheid van gemeenten waar hij predikant is geweest en de mensen die hij daarin heeft ontmoet.
Rode rozen zijn  beeld van inspiratie en liefde voor z’n werk. Gele rozen verwijzen naar het Goddelijk licht, wit staat voor vertrouwen en oranje voor vrolijkheid en humor.
De rozen hebben doornen want zijn leven is niet over rozen gegaan, er zijn hele moeilijke tijden geweest. Takjes met bessen voor de vruchten van zijn werk. Dode takken er tussen voor de eindigheid van het leven, geknakte tarwe aren voor het plotseling afgebroken leven. 
Slingers klimop, verbeelden Gods trouw en verbinden de vaas met rozen met de bijbel die zijn bron van inspiratie was. Eén takje heeft ook verbinding met een trede lager.
 
Daar ligt al een deel van de schikking van komende zondag als beeld, dat het leven van ds Beltman wel geëindigd is, maar voor ons gewoon doorgaat. 
Thema: Als de graankorrel niet sterft en in de aarde valt en sterft blijft het één graankorrel, maar wanneer hij sterft, draagt hij veel vrucht.
 
terug