5e zondag 40 dagentijd

zondag 18 maart 2018
5e zondag 40 dagentijd
Op dat paarse kleed hebben we ook een beetje gezaaid zogenaamd, daar ligt een hand die het uitstrooit. Zo deden ze dat heel vroeger, maar je moet wel oppassen dat je in de aarde zaait want tussen die stenen komt het niet op. Daar liggen aren, daar komen de korreltjes vandaan.
 
Je hebt van die theezakjes tegenwoordig daar zit een vraag bij. Pas had ik er één: Wat was je mooiste jeugdherinnering? Mijn mooiste jeugdherinnering had te maken met het zaaien van tarwe. Mijn vader was boer en ‘k was hoogstens een jaar of 8, 9 en mocht helpen. We hadden toen nog geen grote tractoren zoals nu. Wij hadden paarden. Als er gezaaid was met een zaaimachine lag het graan boven op de aarde. Dan moest iemand met een paard en een eg er achteraan werd de grond omgewoeld en kwam er grond op de korrels.
Moest altijd vlak voor het regende en m’n vader had verder niemand dus mocht ik met een paard en eg achter de zaaimachine aan. M’n vader had wel het braafste paard uitgezocht natuurlijk. En misschien had ie ’t ook wel alleen gekund, maar ik weet nog precies hoe prachtig ik het vond.
‘k Dacht nou misschien vinden jullie het ook wel leuk om ‘s een  beetje te zaaien. Dat gaan we nu even doen. (Onder leiding van één van de kinderen werd tarwe in de bruine bak gezaaid).
 
terug