Paaswake en Paasmorgen

Paaswake en Paasmorgen
Als tarwe groeit komt er een aar van met een boel korreltjes en begint het hele verhaal weer opnieuw. Maar je kunt zien dat er van één klein korreltje een aar met een heleboel korreltjes komt.
‘k Heb nog een geheimpje. Toen “k die schikking ging opruimen stond ik even van : Wat is hier gebeurd? Ach kijk nou eens:  de kaboutertjes zijn zeker langs geweest en hebben alvast een beetje geholpen met opruimen. Maar waar is nou die mais gebleven die de kinderen hebben meegebracht? En dat zand van een paar weken terug????Toen ‘k verder keek zag dat ze die mais ook gezaaid hadden en wat er nog over was van de tarwe. Zand was er ook overheen gestrooid. Was de bak wel een beetje vol, dus heb er thuis handenvol uitgeschept, maar er is nog genoeg overgebleven.
 
Aan het labyrint zijn bij het laatste stukje van de weg narcissen geplakt en het geheim van Pasen zit in het midden. Het kruis waar Jezus aan gekruisigd is met Goede Vrijdag is uitgelopen en gaan bloeien. Er zitten zoveel bloemen op dat je  het kruis niet meer kan zien, maar dat zit er echt onder. De stokken van het kruis zijn verlengd met wilgenkatjes, die betekenen nieuw leven.
 
terug