Afscheid en bevestiging ambtsdragers

Zondag 16 oktober.
Afscheid en bevestiging ambtsdragers
We gaan nu kijken wat wij hebben bedacht in bloementaal:
Rood is de kleur van Vuur, bezieling, inspiratie en enthousiasme, daarom hangt er een rood kleed.
In het midden staat een bijbel, de bron van inspiratie en de reden waarom we naar de kerk gaan.
Rozen hebben we in verschillende kleuren, en verschillende andere bloemen, omdat in de gemeente allerlei heel verschillende mensen zitten. Daarnaast heeft een roos de betekenis, dat je geheimpjes, die je worden toevertrouwd niet verder zal vertellen. In de katholieke kerk moest je vroeger aan de pastoor gaan vertellen wat je allemaal voor stoute dingen had gedaan. Dat gebeurde in een biechtstoel. Boven die biechtstoel werden vaak rozen afgebeeld. Wat je onder de roos vertelde mocht de pastoor niet verder vertellen.
Voor Johanna hebben we een beurs met geld neergelegd want die gaat mensen helpen die te weinig geld hebben. Voor de kerkrentmeesters die doorgaan hadden we collectezakken neer willen leggen, maar dat kon niet want dan komen we straks bij de collecte zakken te kort. De ouderlingen kunnen mooi de bijbel gebruiken om in te lezen.
Met Pasen hadden we hier het verhaal van de graankorrel onthuld en kinderen konden een kweekpotje met een klein plantje meenemen. Eva heeft dat gedaan er heel goed voor gezorgd  en er kwamen een paar maiskolfjes uit. De vruchten van haar werk. Die gaat ze nu bij de schikking leggen.
Van de  mensen die afscheid nemen hebben we die vruchten al gezien. Van degenen die nu beginnen hopen we dat hun werk ook vruchten op zal leveren.
Wat heb je nodig? Een heleboel klimop, want dat is het beeld voor Gods trouw.
Dat we ons daar mee omringd mogen weten.

 
terug