Bevestiging van ambtsdragers

Zondag 2 februari 2020
Bevestiging van ambtsdragers
We zien het in de schikking: vier harten, verbonden met hedera. Die harten zijn verschillend gevuld, zeker niet persoonlijk bedoeld, maar voor jullie alle vier geldt dat jullie fris aan een nieuwe klus beginnen: het groene mos laat het zien. Mos kan water opzuigen en vasthouden: in jullie werk moet je heel wat informatie kunnen opzuigen en vasthouden. Rechts daarvan een hart gevuld met madeliefjes, één van de eerste bloeiers in het voorjaar. Hopelijk zijn jullie er ook als eersten bij om nieuwe kansen en mogelijkheden te zien. Jullie zijn bepaald geen groentjes, jullie hebben jullie sporen al verdiend en dat zien we in het derde hart, gevuld met hortensia bloemen van vorig jaar. Dat we er lang plezier van mogen hebben van jullie werk. Het vierde hart is gevuld met bloembolletjes, die op het punt staan te gaan bloeien. We hopen dat dat ook voor jullie vier geldt.
Voor de schikking nog wat symbolen: we weten dat voor jullie je taak geen peulenschil is, hopen dat er weinig distels en dorens op jullie pad komen, weinig zwammen, we wensen jullie veel pluimen toe en hopen dat jullie werk vruchten mag dragen.

Helemaal rechts staat er nog een zoutvaatje op de trap. Wat dat betekent, verklap ik nog niet, dat komt volgende week aan de beurt.
terug