Half jaar kerk-tv Half jaar kerk-tv
Half jaar kerk-tv

Je zou het misschien niet denken. Maar het is nog maar een half jaar geleden dat De Morgenster startte met kerk-tv. De eerste uitzending was op Gedachteniszondag. En nu aanstaande zondag met Pinksteren zijn vrijwel alle liturgische hoogtijdagen door het team kerk-tv live in beeld gebracht.

Vanaf deze plek is een groot dank-je-wel op zijn plaats aan het team dat zich zo intens voor de uitzendingen inzet. Allemaal amateurs die in korte tijd zich de techniek eigen moesten maken. Beeldregie, cameravoering, geluid in de kerk en thuis op het scherm, streamen, bedienen van nieuwe schermen, werken met green screens en nog veel meer. En het geldt ook voor de voorgangers en Erik in het bijzonder. Een uitgezonden liturgie stelt andere eisen aan een predikant.

Lang niet alles ging top – soms lieten mensen dat ook horen –  maar er zijn grote prestaties geleverd. Zeker als je je bedenkt dat het team nog maar een half jaar bezig is en ondertussen ook jonge gemeenteleden het team komen versterken. Bovendien heeft het team ook al menige bijeenkomst gestreamd van huurders van de kerkzaal.

Mocht je suggesties, tips of andere feedback hebben voor het team kerk-tv gebruik dan dit adres: kerktv@morgensterhilversum.nl. Dan komen je opmerkingen direct op de goede plek.

Maar allereerst: veel dank aan onze mede-gemeenteleden die het mogelijk maakten dat we alle vieringen vanaf de eerste zondag van de Advent hebben kunnen meemaken. Grote klasse!

Kerkrentmeesters van De Morgenster
 
terug