Jan de Leede voorzitter Algemene kerkenraad

Jan de Leede voorzitter Algemene kerkenraad
Dr. Jan de Leede wordt voorzitter van de Algemene kerkenraad van de Protestantse gemeente Hilversum (PgH). De benoeming geldt voor vier jaar per 1 september aanstaande. Dominee Erik van Halsema is benoemd tot secretaris.

Jan de Leede was eerder lid en voorzitter van de wijkkerkenraad van De Morgenster in Hilversum Noord-Oost. Samen met echtgenote Janneke de Leede is hij actief in De Morgenster. Hij vervult diverse bestuurlijke functies, waaronder voorzitter van stichting Cantate op de Brink, voorzitter stichting City of Life en voorzitter Broodfonds Broodbank. Als partner geeft De Leede leiding aan het adviesbureau ModernWorkx en is hij als universitair docent HRM verbonden aan de Universiteit Twente.

De functies van preses (voorzitter) en scriba (secretaris) zijn sinds september vacant. Momenteel worden de functies waargenomen door Han Monsees (uitvoerend scriba) en Erik van Halsema. Van Halsema is tijdelijk voorzitter op grond van het reglement dat voorschrijft dat bij een vacante voorzitterszetel de predikant-vertegenwoordiger in het Breed moderamen (dagelijks bestuur van de Algemene kerkenraad) de functie van preses waarneemt.
 
terug