Lichten in de kerk

Lichten in de kerk
Lichten in de kerk

Met Pinksteren gaan de lichten aan in de kerk. Welke? De theaterlichten! Het slotstuk van de audiovisuele aanpassingen in de kerkzaal. Sinds januari is de geluidsinstallatie vernieuwd en fors uitgebreid, is een vaste set voor kerk-tv geïnstalleerd en is ook de beamer vervangen door platte schermen. Eén onderdeel van het plan bleef achter. Goede verlichting van het liturgisch centrum. Nodig om goede beelden met kerk-tv te kunnen maken. En verlichting die kan worden gebruikt voor bijeenkomsten en optredens, zoals voor Seinconcerten.

De uitlevering van het licht bleek flink vertraagd. Maar gelukkig afgelopen week zijn tien theaterlichten aan de spanten van de kerkzaal gehangen. Het resultaat? Ik zou zeggen, kom het zelf zien in de kerk of tijdens een uitzending.

Voor de installatie was een hoogwerker nodig. Voor onze koster-gastheer Rudy een uitgelezen mogelijkheid om met hulp van anderen de bovenste regionen van de kerkzaal schoon te maken. Op de bijgaande foto’s zie je Rudy en Henk van der Schaar de spanten reinigen. Op de derde foto installeert het bedrijf OBM één van de tien theaterlichten.

Wij zijn heel blij met het resultaat.
Namens werkgroep licht, beeld en geluid
 
terug