Op weg naar Pasen

Bron: Nederlands Bijbelgenootschap
Op weg naar Pasen
Deze veertigdagentijd staan tijdens de kindernevendienst de verhalen centraal die horen bij de dagen voor Pasen: van Jezus die naar Jeruzalem gaat, de laatste maaltijd met zijn leerlingen, tot en met zijn opstanding. We lezen deze verhalen uit het evangelie volgens Lucas. Met een plattegrond van Jeruzalem en bouwplaten van verschillende plekken in die stad, volgen we Jezus tijdens de belangrijke momenten uit het paasverhaal.

De oudere kinderen bouwen elke week zelf aan hun eigen bouwplaat van Jeruzalem. Met de kleintjes werken we aan een mooi projectboek. Er is een projectlied met elke week een nieuw couplet. De kinderen krijgen elke zondag een mooi gedrukt kaartje mee naar huis, met een afbeelding en tekst van het verhaal van die zondag.

Kortom, genoeg redenen voor de kinderen om te komen deze Veertigdagen-tijd! Het project start zondag 10 maart en is ontwikkeld door het Nederlands Bijbelgenootschap. Via www.debijbel.nl/bijbelbasics kunt u ook als ouders meekijken met dit prachtige Paasproject.
terug