Dankdienst voor het leven van een dierbaar gemeentelid

vrijdag 22 maart 2019
Dankdienst voor het leven van een dierbaar gemeentelid
Bovenin de lijst hangt een beeld van biddende handen. De bloemen in de ene vaas heten Alstroemeria. Die staan symbool voor vriendschap. Niet alleen de bloem, maar ook de blaadjes hebben een betekenis: We hebben samen even doorgenomen of die op haar van toepassing waren: begrip, - ja; humor: zeker; geduld..mmmmmm. meeleven ja; daadkracht: nou en of. Respect: alleen als ze vond dat iemand dat verdiende.In de schaal staan Blauwe druifjes voor trouw.
Verder een weegbree, die is niet kapot te krijgen en is daarom symbool voor standvastigheid. Er wordt overheen gelopen maar zij verdraagt dit. Ze liet nou niet bepaald over zich heen lopen, maar we hebben die plant gekozen omdat ze in haar leven heel veel heeft meegemaakt. Als ze weer opgeknapt was van een ziekte of ongeluk zei ze altijd: “Onkruid vergaat niet. Hij daarboven wil me nog niet hebben.” 
De laatste ziekte was haar te veel. Ze  was moe gestreden en verlangde naar het einde. Daarom staan er hyacinten. Die zijn een beeld voor hemels verlangen vanwege de zoete geur en de blauwe kleur.

De vaas met rode rozen staat voor de liefdevolle moeder (schoonmoeder) en oma  die ze was.
Zo nemen we afscheid van een bijzonder mens.
Haar lievelingsplant de orchidee staat naast de lijst. De bladeren van de Gatenplant vormen een symbool van Gods handen.
Zo bevelen we haar aan in de handen van God.

 
terug