De eredienst meemaken

De eredienst meemaken

Zondag 4 december 2e zondag van advent
Het thema van deze dienst is 'Maria wacht op de komst van Jezus'. Opnieuw ontmoeten we iemand die wacht. Zij is immers in verwachting. In een spelmoment met de kinderen zal zij vertellen dat ze nog minder dan een maand te gaan heeft
In deze dienst bedienen we de H. Doop aan Nicolaas Westra van Holthe. Hij is groot genoeg om zelf al zijn jawoord te geven op de vraag of hij gedoopt wil worden. Voorganger is ds. Erik van Halsema.

De liturgie vindt u hier.

U kunt deze dienst online meemaken via deze link.

lees meer »
 
Adventsvespers

Adventsvespers
 
Levende Adventskalender

Levende Adventskalender
Zaterdag 3 december 14.30-16.30 
Iedereen is welkom voor een kop thee of koffie. We sluiten aan bij de Sinterklaasactiviteiten die er in Seinhorst zijn.
Er worden kaarsen verkocht, als kleine cadeautjes. We bieden dan hulp aan bij het maken van sinterklaasgedichten en het knutselen van surprises.
 
lees meer »
 
Lichtjestocht

Lichtjestocht

Zondag 18 december 16.00-18.00 uur
Met Kerst brengt baby Jezus licht naar de wereld. Het kerstverhaal vertelt langs een tocht van lichtjes van De Morgenster naar de Heilig Hart Kerk. Onderweg ontmoet je engelen, herders en zelfs wijzen uit het oosten die een stukje van het kerstverhaal vertellen. Loopt u mee?
 

lees meer »
 
In gesprek met Marcel Poorthuis

In gesprek met Marcel Poorthuis
Dinsdag 20 december
In de serie 'Hilversum in gesprek' gaat het gesprek met Marcel over de erfenis van de joodse traditie en de wijze waarop ze doorwerkt in andere religies en de geseculariseerde wereld.
lees meer »
 
Huiskringen

Huiskringen
Waarom huiskringen?
Er bestaat de behoefte om het pastoraat op een anderen manier vorm te geven. De huidige manier werkt goed maar lijkt op langere termijn niet houdbaar. De wens om als gemeenteleden betrokken te zijn bij elkaar en van betekenis te kunnen zijn voor elkaar kan in onderling pastoraat waarbij je elkaar kent en tegen komt vorm krijgen.
 
lees meer »
 
Perspectief voor de toekomst

Perspectief voor de toekomst
Over acht maanden moet het duidelijk zijn. In juni 2023 neemt de Algemene kerkenraad een beslissing over de structuur van de Protestantse gemeente Hilversum in 2025 2024. Lees meer in bijgevoegd (korte) document of op de website van de PgH.
 
We gebruiken de Chrch app

We gebruiken de Chrch app
Sluit je aan bij de CHRCH app van de Morgenster
Dit is een nieuwe manier om met elkaar in contact te zijn en informatie uit te wisselen. Hieronder volgt de handleiding. 
lees meer »
 
Ons jaarthema

Ons jaarthema
Verbondenheid is het jaarthema van de Protestantse Gemeente Hilversum
Het is voor de vierde keer dat de Protestantse Gemeente te Hilversum (PGH) gekozen heeft voor een gezamenlijk jaarthema.
Nieuw dit jaar is dat er een speciale pagina op de website van de PGH is, die alle activiteiten bundelt:  www.pknhilversum.nl/verbonden.
 
Beleidsplan

Beleidsplan
Het beleidsplan van De Morgenster voor de periode 2022 - 2026
Beleidsplan
 
Morgenster Missionair

Morgenster Missionair
lees meer »
 
PKN Hilversum PKN Hilversum
Op de website van de Protestantse Gemeente Hilversum zijn actuele berichten te vinden van álle activiteiten in de verschillende protestantse kerken. PKN Hilversum site 
 
 
Onze nieuwsbrief Onze nieuwsbrief
De laatste uitgave van onze nieuwsbrief Morgenster Actueel staat altijd bovenaan in het archief (link). Schrijf u in voor een gratis digitaal abonnement (link) 
 
Onze missie Onze missie
De Morgenster is een plaats om je geloof te beleven en te bidden, om geïnspireerd te raken, om betrokken te zijn op elkaar en op anderen. We weten ons verbonden met voorgaande generaties en met christenen wereldwijd en we zijn hier en nu in Hilversum Noord-Oost een vitale Protestantse gemeente …
lees meer »
 
Preken

Preken
Preken van onze wijkpredikant Erik van Halsema.

Op gezette tijden acht hij een preek het bewaren waard. Een overzicht van downloadbare preken is hier te vinden
lees meer »