Thuis de eredienst meemaken

Thuis de eredienst meemaken

Zondag 27 juni, tweede zondag van de zomer
Het thema van deze zondag is 'De vrouw aan de bron'. In het verhaal van vandaag raakt Jezus in gesprek met een Samaritaanse vrouw. In het verloop van dit gesprek komt zij tot inzicht over zichzelf, over Jezus en over God. Ook de leerlingen van Jezus en de stadsgenoten van de vrouw worden in deze ontmoeting betrokken. Een bijzonder verhaal! Voorganger in deze dienst is ds. Erik van Halsema.

Hier vindt u de liturgie voor deze viering.

Aanstaande zondag geldt er een maximum van 60 bezoekers in de dienst en is aanmelding daarom verplicht. Aanmelding kan weer via Eventix. Het is niet noodzakelijk om het ticket geprint mee te nemen. Bij de ingang is een lijst met aanmeldingen aanwezig.

U kunt deze dienst ook online meemaken via de volgende link:

Kerkdienstgemist - met beeld

Hoe u de Appostel-app voor de collecte op uw mobiele telefoon kan zetten staat in deze instructie.
lees meer »
 
Jan de Leede kandidaat voorzitter Algemene kerkenraad

Jan de Leede kandidaat voorzitter Algemene kerkenraad
Dr. Jan de Leede is beschikbaar voor de functie van voorzitter van de Algemene kerkenraad van de Protestantse gemeente Hilversum (PgH). Op 28 juni neemt de kerkenraad daarover een besluit. De benoeming geldt voor vier jaar per 1 september aanstaande.
 
lees meer »
 
Morgenster open op zaterdagmorgen en de koffie staat klaar

Morgenster open op zaterdagmorgen en de koffie staat klaar
Op zaterdagmorgen van 10.30-12.00 uur is de Morgenster open en om verschillende redenen de moeite waard om een bezoekje te brengen: Om  een kaarsje te branden in de kerkzaal, een gebedsintentie te schrijven (die in de gebeden op zondag meegenomen worden) en naar meditatieve muziek te luisteren. Om een kopje koffie te drinken met elkaar, uiteraard met inachtneming van de coronamaatregelen.
En om houdbare producten voor de Voedselbank te brengen. Te denken valt dan aan allerlei soorten pasta’s, rijst, groenten in blik of pot, thee en koffie. Het is allemaal zeer nodig!
Van harte welkom!
 
De Morgenster Actueel tweewekelijks in juli en augustus De Morgenster Actueel tweewekelijks in juli en augustus
Het duurt nog eventjes, maar vanaf 4 juli a.s. verschijnt de Morgenster Actueel één keer per weken:
4 juli; 18 juli; 1 augustus; 15 augustus. Vanaf 29 augustus verschijnt de Morgenster Actueel weer wekelijks.
 
 
Beleidsplan: hoe verder? Beleidsplan: hoe verder?
Gesprek over beleidsplan PgH gaat nieuwe fase in.
lees meer »
 
Morgenster Missionair

Morgenster Missionair
lees meer »
 
PKN Hilversum PKN Hilversum
Op de website van de Protestantse Gemeente Hilversum zijn actuele berichten te vinden van álle activiteiten in de verschillende protestantse kerken. PKN Hilversum site 
 
 
Onze nieuwsbrief Onze nieuwsbrief
De laatste uitgave van onze nieuwsbrief Morgenster Actueel staat altijd bovenaan in het archief (link). Schrijf u in voor een gratis digitaal abonnement (link) 
 
Schepping, jaarthema 20/21

Schepping, jaarthema 20/21
Schepping: het nieuwe jaarthema voor de Protestantse gemeente Hilversum. De veelzijdigheid van dit thema staat dit jaar in de kerkdiensten en doordeweekse activiteiten centraal. Niet alleen in de Morgenster, maar ook in de Bethlehemkerk, de Regenboogkerk, de Diependaalse kerk, de Grote Kerk en Vitamine G.
 
Onze missie Onze missie
De Morgenster is een plaats om je geloof te beleven en te bidden, om geïnspireerd te raken, om betrokken te zijn op elkaar en op anderen. We weten ons verbonden met voorgaande generaties en met christenen wereldwijd en we zijn hier en nu in Hilversum Noord-Oost een vitale Protestantse gemeente …
lees meer »
 
Preken

Preken
Preken van onze wijkpredikant Erik van Halsema.

Op gezette tijden acht hij een preek het bewaren waard. Een overzicht van downloadbare preken is hier te vinden
lees meer »