De eredienst meemaken

De eredienst meemaken

Zondag 19 september
Het thema van deze zondag is 'Wat doe jij in vredesnaam?'. Het is vredeszondag. Voorganger in deze dienst is ds. Erik van Halsema.

Hier vindt u de liturgie voor deze viering.    

Aanmelding is verplicht en kan weer via Eventix. Het is niet noodzakelijk om het ticket geprint mee te nemen. Bij de ingang is een lijst met aanmeldingen aanwezig.

U kunt deze dienst ook online meemaken via de volgende link:

Kerkdienstgemist - met beeld
lees meer »
 
Corona-maatregelen in De Morgenster Corona-maatregelen in De Morgenster
Dat betekent voor De Morgenster:
-Samenzang, in afwisseling met vier voorzangers.
-Mondkapjes zijn niet meer verplicht.
-1,5 meter afstand tot elkaar blijven we handhaven.
-Reservering voor de kerkdienst via Eventix blijft nog. Aanmelding telefonisch kan bij scriba Elma Hoekstra: 035 6830445.
-Scheiding van ‘verkeersstromen’ via Seinhorst- en Meteorenstraat-kant na afloop van de dienst.
-Koffie na de dienst bij goed weer op het terras en voor een deel in de ontmoetingszaal. Als er veel mensen komen hebben we een tweede koffieschenkpunt.

De kerkenraad
 
 
Morgenster open op zaterdagmorgen

Morgenster open op zaterdagmorgen
Op zaterdagmorgen van 10.30-12.00 uur is de Morgenster open en om verschillende redenen de moeite waard om een bezoekje te brengen: Om een kaarsje te branden in de kerkzaal, een gebedsintentie te schrijven (die in de gebeden op zondag meegenomen worden) en naar meditatieve muziek te luisteren. Om een kopje koffie te drinken met elkaar, uiteraard met inachtneming van de coronamaatregelen.
En om houdbare producten voor de Voedselbank te brengen. Te denken valt dan aan allerlei soorten pasta’s, rijst, groenten in blik of pot, thee en koffie. Het is allemaal zeer nodig!
Van harte welkom!
 
Beleidsplan: hoe verder? Beleidsplan: hoe verder?
Gesprek over beleidsplan PgH gaat nieuwe fase in.
lees meer »
 
Morgenster Missionair

Morgenster Missionair
lees meer »
 
PKN Hilversum PKN Hilversum
Op de website van de Protestantse Gemeente Hilversum zijn actuele berichten te vinden van álle activiteiten in de verschillende protestantse kerken. PKN Hilversum site 
 
 
Onze nieuwsbrief Onze nieuwsbrief
De laatste uitgave van onze nieuwsbrief Morgenster Actueel staat altijd bovenaan in het archief (link). Schrijf u in voor een gratis digitaal abonnement (link) 
 
Schepping, jaarthema 20/21

Schepping, jaarthema 20/21
Schepping: het nieuwe jaarthema voor de Protestantse gemeente Hilversum. De veelzijdigheid van dit thema staat dit jaar in de kerkdiensten en doordeweekse activiteiten centraal. Niet alleen in de Morgenster, maar ook in de Bethlehemkerk, de Regenboogkerk, de Diependaalse kerk, de Grote Kerk en Vitamine G.
 
Onze missie Onze missie
De Morgenster is een plaats om je geloof te beleven en te bidden, om geïnspireerd te raken, om betrokken te zijn op elkaar en op anderen. We weten ons verbonden met voorgaande generaties en met christenen wereldwijd en we zijn hier en nu in Hilversum Noord-Oost een vitale Protestantse gemeente …
lees meer »
 
Preken

Preken
Preken van onze wijkpredikant Erik van Halsema.

Op gezette tijden acht hij een preek het bewaren waard. Een overzicht van downloadbare preken is hier te vinden
lees meer »