Startzondag

zondag 15 september 2019
Startzondag
Onafhankelijk van elkaar vonden we de oplossing. We waren  beiden  op het idee gekomen Jezus voor te stellen met een Ichtus.
De letters van het woord Ichtus hebben de betekenis Jezus Christus Gods zoon en Verlosser. Een van ons had meteen een link naar Jezus als visser van mensen. Dat is de uitbeelding rondom de Ichtus geworden. Het blauwe doek stelt uiteraard het water voor. De bloemen op het net vormen een beeld voor de hele wereldbevolking. Er liggen bloemen in allerlei maten en kleuren.
In de emmers aan weerskanten van het water staan bloemen die verwijzen naar verscheidenheid aan mensen van onze gemeente want het zijn boeketjes voor de mensen die vandaag  als ambtsdrager bevestigd worden en de mensen die jaren in het pastoraat bezig zijn geweest en die taak neerleggen. Ze zijn meer gekozen om kleuren om leuke boeketjes te maken dan om de symboliek maar er zit wel symboliek in. Zonnebloemen draaien met de zon mee en zijn daarom een beeld voor God. In elk boeket zitten verschillende kleuren rozen. Rode rozen die een beeld zijn voor liefde voor het werk. Witte rozen betekenen vertrouwen. De uitdrukking sub rosa, voor geheimhouding is ontstaan omdat boven biechtstoelen vaak gestileerde rozen werden afgebeeld. Alles wat je onder die roos vertelde viel onder het ambtsgeheim van de pastoor.
Gerbera’s zijn de meest eigenwijze bloemen die we kennen en een beetje eigenzinnigheid in taken die je voor de kerk uit voert is ook nooit weg.
Zo mogen we het nieuwe seizoen beginnen rondom Jezus.
 
terug