Cantate op de Brink

Cantate op de Brink

Zaterdag 24 november: musici Radio Filharmonisch Orkest en Groot Omroepkoor

Bach: Wachet auf!
Op zaterdagmiddag 24 november klinkt bij Cantate op de Brink de beroemde cantate ‘Wachet auf, ruft uns die Stimme’. Een zeer populair werk van Johann Sebastian Bach. De uitvoering is in de Grote Kerk op de Kerkbrink te Hilversum. Musici van het Radio Filharmonisch Orkest en Groot Omroepkoor brengen het ten gehore. Aanvang 16u30. De toegang is vrij met een collecte na afloop.

Een cantate vol met beschouwing, afweging en schildering van emoties over de parabel van de wijze en de dwaze maagden waarbij de maagden het bruiloftsfeest missen omdat ze geen olie voor hun lampen gereed hadden toen de bruidegom arriveerde. De cantate pakt dit thema op aan de hand van het 16e-eeuws koraal ‘Wachet auf, ruft uns die Stimme’. Van dit koraal klinken drie strofen die aan het begin, het midden en het eind van de cantate zijn geplaatst. Het koor verzorgt het adembenemende openingsdeel en het slot.

Topmusici
Voor het derde seizoen op rij zijn musici van het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor bereid om medewerking te verlenen aan Cantate op de Brink. Het belooft een groots ‘bruiloftsfeest’ te worden. De muzikale leiding is in handen van dirigent Luuk Tuinder. Leden van het Groot Omroepkoor verzorgen eveneens de solopartijen. Machteld van Woerden geeft een korte toelichting op de cantate. 

Meer informatie
Meer informatie alsook het programma voor het gehele seizoen kunt u vinden op de website van Cantate op de Brink (www.cantateopdebrink.nl). Daarnaast kunt u Cantate op de Brink op facebook volgen.

Zaterdag 24 november 2018 – ‘Wachet auf, ruft uns die Stimme’ (BWV 140) van J.S. Bach – Grote Kerk op de Kerkbrink te Hilversum – 16u30  tot 17u30 – toegang vrij, collecte na afloop.
Meer informatie op
www.cantateopdebrink.nl. 

terug