Zincafé

Zincafé
Bibliotheek Hilversum seizoen 2023-2024
Rituelen maken op verschillende manieren en momenten deel uit van het leven. Ze geven met en zonder woorden uitdrukking aan emoties, kunnen troost bieden op moeilijke momenten. 
Elke levensbeschouwing kent rituelen, die verbinden en onthaasten.
Wat is de betekenis van rituelen? Waarom zijn rituelen belangrijk, hoe kunnen zij ons helpen? Kunnen rituelen ook veranderen?

ZinCafé Hilversum (voorheen Bijbelcafé) organiseert in het seizoen 2023/2024 een zestal boeiende avonden rond rituelen:

Woensdag 27 september 2023: De kracht van rituelen, over de actualiteit van rituelen door Paul Post, emeritus hoogleraar rituele studies aan de Universiteit van Tilburg.

Woensdag 25 oktober: Rituelen bij afscheid van het leven door  Christiaan Boers, geestelijk verzorger en Liesbeth Dercksen, muziektherapeut.

Woensdag 29 november: De geheime gever, rituelen rondom Sinterklaas door Frits Booy, publicist en sinterklaaskenner.

Woensdag 31 januari 2024: Rituelen op het witte doek. Filmavond, titel wordt nog bekend gemaakt.

Woensdag 28 februari: Rituelen rondom vasten en bezinning door Marian Geurtsen, theoloog en schatgraver in de christelijke traditie.

Woensdag 24 april: Rituals en royals, rituelen rond koningschap door Simone Lamain, historicus en koningshuisdeskundige.

De avonden van ZinCafé Hilversum zijn van 20.00 -22.00 uur in de Bibliotheek Hilversum ‘s-Gravelandseweg 55, 1217 EH Hilversum.

Na de lezing is er de mogelijkheid van een nagesprek.
Entree: €5,- inclusief één consumptie.
Volgt u de hele serie, dan betaalt u op de eerste avond €20,-.


ZinCafé Hilversum is een initiatief van de Protestantse Gemeente Hilversum in samenwerking met de Bibliotheek Hilversum en de Raad van Kerken Hilversum.
Voor meer informatie: Hennie Burggraaff, 06- 11 457 235


 
terug